Organizator ubistva ugostitelja još u bjekstvu

Hronika

U Tužilaštvu RS u petak je počelo saslušanje Srđana Dende, Stojana Nosovića i Gavrila Bjelice svi iz Bileće, osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe učestvovali u ubistvu ugostitelja Petra Bajčetića (37).

Dragica Tojagić, rukovodilac administrativnih poslova Posebnog odjeljenja Tužilaštva RS, kaže da su osumnjičeni u jutarnjim časovima sprovedeni na saslušanje:

– Ispitivanje je u toku, a predmetni tužilac će u subotu donijeti odluku da li će i za koga od osumnjičenih zatražiti određivanje mjere pritvora.

Izvor blizak istrazi kaže da su Denda, Nosović i Bjelica pomagali u zločinu, tako što su ubicama pružali logističku podršku.

– Tu se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi u kojoj je svaki član imao jasno podijeljene uloge i zadatke. Jedan od osumnjičenih je nabavio vozilo, drugi je čuvao stražu, dok je treći pomogao u skrivanju direktnih izvršilaca ubistva u svojoj kući u bilećkom naselju Korite – rekao je sagovornik iz policije.

Kao organizator grupe i jedan od direktnih izvršilaca zločina osumnjičen je Miljan Vujović (32) iz Bileće, koji se nalazi u bjekstvu. Kao članovi grupe osumnjičeni su još Dragan Šarenac (35) iz Trebinja i Đorđe Radmilović (26) iz Bileće, koji se nalaze u pritvoru KPZ Banjaluka.

Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *