Dvadesetogodišnjak palicom za golf opljačkao kladionicu

Hronika

Policija Brčko distrikta otkrila je počinioca dva razbojništva koja su se nedavno dogodila u ovom gradu, zbog kojih je uhapsila 20-godišnjeg E. L. iz Brčkog.

On se sumnjiči da je 11. februara, oko 17.50, maskiran i uz pretnju nožem, opljačkao radnicu trgovine u ulici Meše Selimovića, a 17. februara, takođe maskiran i preteći palicom za golf, opljačkao radnicu sportske kladionice u ulici R. Dž. Čauševića.

– Nakon opsežne istrage, u sklopu koje je preduzeto niz operativno taktičkih i tehničkih mera i radnji, pripadnici Policije Brčko distrikta BiH rasvetlili su navedena krivična dela počinjena nad radnicama trgovinske radnje i sportske kladionice. U sklopu istrage koja je vođena pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, policijski službenici su identifikovali izvršioca ovih krivičnih dela, te prikupili obaveštenja da ih jenajverovatnije počinio E. L. (20) sa područja Brčkog – kazao je portparol brčanske policije Halid Emkić.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičenog, u subotu su, u njegovom prisustvu, pronađeni predmeti koje je koristio prilikom počinjenja ovih krivičnih dela, a potom odbacio. Radi se o delu odeće za maskirane, palici za golf i drugim predmetima.

Policija Brčko distrikta BiH će, po dookumentovanju, protiv njega podneti krivičnu prijavu brčanskom Tužilaštvu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *