Trojica azilanata drogirali i silovali Zagrepčanku

Region

Trojica azilanata, jedan državljanin BiH, jedan državljanin Sirije, te jedan državljanin Makedonije, osumnjičeni su da su u četvrtak u objektu na području Zagreba, gdje su bili privremeno smješteni, nadrogirali i zatim silovali 22-godišnjakinju iz Zagreba.

Kako se nezvanično saznaje, policija je podnijela krivičnu prijavu protiv A. H. (40) iz BiH, zatim B. A. (30) iz Sirije te I. S. (44) iz Makedonije zbog težeg oblika polnoga odnosa bez pristanka, a sudija istrage velikogoričkoga Županijskog suda juče posluhepodne im je svoj trojici odredio istražni zatvor u Remetincu, piše Jutarnji list.

Prijavu protiv njih 22-godišnjakinja je podnuhela odmah u četvrtak tvrdeći da su je u njihovoj sobi u objektu u kojemu su smješteni trojica muškaraca najprije napila i nadrogirala, a zatim i seksualno iskoristila. Djevojka je rekla kako je čitavo vrijeme bila pri svijesti, ali da zbog uticaja opojnih sredstava nije mogla uopšte ustati. Takođe je rekla kako je s njima pila alkohol, a da su joj zatim davali tablete i pri tome je navela tačno ime lijeka koji se inače upotrebljava u liječenju epilepsije.

Čekaju se nalazi

Odmah po prijavi djevojci je izvađena i krv, a toksikološki nalazi se čekaju. Sva trojica uhapšenih poriču krivično djelo za koje se terete, ali državljanin BiH i Sirije tvrde da seks nije bio prisilan, već dobrovoljan, dok Makedonac poriče da je uopšte s djevojkom imao odnos. Takođe tvrde da ih je djevojka odlučila prijaviti kada su joj odbili dati novac.

I navodna žrtva i osumnjičeni policajcima su rekli kako su se slučajno upoznali dva dana ranije, u utorak, dok su A. H. i B. A. čekali autobus na jednome stajalištu, a u trenutku upoznavanja s djevojkom Makedonac nije bio s njima. Razmijenili su brojeve te su se nastavili družiti i sljedećega dana, da bi A. H. u četvrtak djevojku pozvao u objekt gdje su bili smješteni i gdje je dijelio sobu s B. A. i I. S.. Međutim, od njezinoga dolaska u njihovu sobu njihove se priče u bitnome razlikuju.

Optuženi negiraju

Dok osumnjičenici tvrde da je ona za svoje seksualne usluge tražila novac, ona je pak ispričala kako je s njima počela piti alkohol te su joj ubrzo dali i tablete, antiepileptike. Prema riječima djevojke, nakon što je pala u stanje potpune obamrlosti, ali potpuno svjesna, najprije je s njom polni odnos imao A. H., da bi zatim, kada se on otišao istuširati, to učinila i dvojica njegovih cimera, piše Jutarnji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *