U kući u Sarajevu pronađena 154 migranta

Hronika

Inspektori Službe za poslove sa strancima i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo pronašli su na području naselja Stupsko Brdo 154 migranta u privatnom objektu koji ne posjeduje dozvolu za pružanje usluga smještaja.

 

Pronađena lica sprovedena su u prihvatne centre na obradu i utvrđivanje njihovog boravišnog statusa s obzirom da kod sebe nisu posjedovali identifikacione dokumente.

 

Poseban akcenat kontrole je bio na pronalasku lica koje se mogu dovesti u vezu sa krivičnim đelima izvršenim na području Kantona Sarajevo, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

 

Tokom kontrole je konstatovano da je određeni broj lica imao vidne fizičke povrede za koje će medicinski timovi u prihvatnim centrima utvrditi porijeklo, a biće izvršeni i medicinski pregledi na zarazne i prenosive bolesti.

 

U skladu sa Zakonom o strancima, prilikom kontrole sačinjen je izvještaj o izvršenom inspekcijskom nadzoru i vlasniku objekta je uručen prekršajni nalog, te su obavješteni nadležni poreski i inspekcijski organi radi provođenja mjera iz svoje nadležnosti.

 

Služba za poslove sa strancima poziva građane da prijave postojanje nelegalnih smještajnih kapaciteta za boravak migranata, obzirom da njihovo postojanje može uticati na narušavanje bezbjednosnog stanja i stvaranje rizika od zaraznih bolesti, navodi se u saopštenju.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *