Banjaluka: Mladić pao niz stepenice i poginuo

Hronika

Aleksandar Šteković Šteka (25) iz Banjaluke poginuo je kada je pao niz stepenice koje vode u kotlovnicu njegove kuće u banjalučkoj ulici Stevana Markovića, saznaje “Glas Srpske”.

Tragedija se dogodila tokom noći između subote i nedjelje, a način stradanja mladića i uzrok smrti nisu još zvanično utvrđeni.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović saopštila je da je policiji slučaj prijavljen juče oko 8.45 časova.

– Saslušan je veći broj svjedoka s ciljem utvrđivanja okolnosti stradanja mladića. Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka naložio je obdukciju tijela radi utvrđivanja uzroka smrti – rekla je Markanovićeva.

Dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva juče nije mogao da daje bilo kakve informacije o ovom slučaju.

– Policija će izdati svoje saopštenje i mi ne možemo ništa da komentarišemo – rekao je dežurni tužilac.

Nezvanično, na osnovu dosadašnjih prikupljenih informacija, riječ je o nesrećnom slučaju.

– Sve ukazuje da je mladić sam pao i da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela. Ipak, to će se tačno znati kada stignu rezultati obdukcije i budu ispitani svi dokazi – rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je mrtvog Štekovića juče ujutro pronašla tetka koja je slučajno naišla pored mjesta gdje je pao.

Mještani banjalučkog naselja Rosulje i ulice Stevana Markovića juče su bili šokirani nesrećom. Svi su za nastradalog mladića imali samo riječi hvale.

– Čula sam da je pao tokom noći i tako nastradao. Niko ne zna šta je bilo, da li se sapleo o nešto u mraku ili se okliznuo. Bio je divno dijete i igrao je folklor. Velika tragedija i tuga. Čula sam da se njegova majka jada kako je obišao cijeli svijet i nije imao problema, a sad je ovako tragično završio – rekla je jedna mještanka Rosulja ne želeći da joj pominjemo ime.

Član “Pelagića”

Aleksandar Šteković bio je dugogodišnji član RKUD “Pelagić” Banjaluka. Njegovi poznanici kažu da je odmalena volio folklor i da je sa KUD-om obišao cijeli svijet. Na “Fejsbuk” stranici RKUD “Pelagić” juče su brojni prijatelji i poznanici iskazali nevjericu i tugu zbog njegove smrti.

– Moje saučešće. Nema našeg dragog prijatelja više. Jako sam potresena – napisala je jedna članica “Pelagića”.

Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *