Doboj: Odbornik SNSD-a sa suprugom ucjenjivao stranačke kolege

Hronika

Odbornik SNSD-a Danijel Gajić i njegova supruga Irena saslušani su u ove sedmice u dobojskoj policiji.

Iako to nisu zvanično potvrdili u CJB Doboj, od izvora bliskog policijskoj istrazi saznaje se da su Gajići osumnjičeni za ucjenu i iznudu.

Slučaj su prije nekoliko mjeseci policiji prijavili Gajićevi partijski drugovi Srećko Rekanović, Vojislav Rađa i Dragan Kurtinović.

“Njima su na mobilni telefon počele dolaziti poruke u kojima im je prećeno iznošenjem njihovog prljavog veša u javnost ako ne uplate nekoliko hiljada maraka”, navodi naš sagovornik.

Na meti se prvi našao potpredsednik Gradskog odbora SNSD u Doboju Dragan Kurtinović. On je poruke sa ucjenama počeo dobijati na fejsbuk mesendžer 21. marta.

“Prvo mi je to izgledalo smiješno, ali sam brzo shvatio da je čitava priča veoma ozbiljna. Rečeno je da će na grupi Dnevna doza Doboja izaći priča kako sam ja nasilnik”, priča Kurtinović.

Od Kurtinovića je prvo traženo 1.000 maraka, ako želi da to spriječi, ali je ta cifra ubrzo porasla na 5.000 KM. On je već sljedećeg dana sve prijavio policiji.

“Nakon nekoliko dana poruke su prestale dolaziti na mesendžer, ali je počela prepiska SMS porukama. Ja sam prihvatio igru i sve uredno prijavljivao policiji”, kaže Kurtinović.

Od ucjene nije bio pošteden ni Gajićev kolega iz skupštinskih klupa i potpredsjednik GO SNSD Doboj Srećko Rekanović.

Na društvenim mrežama su osvanula svjedočanstva sa njegovim ocjenama iz srednje škole i priča kako je nasilnik, te kako je osuđivan zbog ucjenjivanja određenih ženskih osoba.

On je izvadio uvjerenje o nekažnjavanju i poslao ovim grupama, a ubrzo dobio i odgovor da probleme može riješiti ako pripremi nekoliko hiljada maraka za zaštitu.

Od odgovornosti amnestira partijskog kolegu i smatra da je svu zavrzlamu stvorila Gajićeva supruga Irena.

“Doživljavam to kao šalu supruge jednog mog prijatelja”, rekao je Rekanović.

Od izvora bliskih istrazi saznajemo da je tokom pretresa kod Gajića nađeno desetak kartica za mobilni i isto toliko uređaja. Danijel Gajić javio se na mobilni telefon, ali nije želio da daje nikakve komentare.

Svi oštećeni su zadovoljni radom policije koja je u relativno kratkom periodu našla ucjenjivače.

“Supruga će prihvatiti krivicu i time amnestirati muža, jer će se on, po svoj prilici, pojaviti kao privilegovani svjedok i time izbeći sankciju”, saznaje se od izvora bliskog policijskoj istrazi.

Ako se dokaže krivica, jedno od supružnika Gajić moglo bi da se suoči sa zatvorskom kaznom u trajanju do pet godina.

 

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *