Banjalučanin poginuo pri slijetanju džete u kanal

Hronika

Mile Krstić (23) iz Banjaluke poginuo je u petak kada je automobil “folksvagen džeta”, za čijim je volanom bio njegov sugrađanin Danijel Milašinović (27), sletio s puta i udario u propust u mjestu Slatina.

Tragedija se dogodila petnaestak minuta iza ponoći, a u ovoj nesreći povrijeđen je vozač automobila. Njemu je ljekarska pomoć ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru RS, gdje je zbog težine povreda zadržan na daljem liječenju.

– Pacijent D. M. u bolnicu je primljen sa višestrukim povredama glave i tijela sa dominantnom povredom karlice. On je trenutno stabilno, a dalje prognoze njegovog zdravstvenog stanja su neizvjesne i preuranjene – rekli su u banjalučkoj bolnici.

Dodali su da je pacijent zbrinut na Klinici za ortopediju i traumatologiju.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka rekli su da je uviđaj sa pripadnicima policije iz Banjaluke i Laktaša obavila dežurni tužilac Gordana Mijatović.

– Naloženo je da se preduzmu sve mjere i radnje, kao i vještačenja radi rasvjetljavanja svih okolnosti saobraćajne nesreće – rekli su u banjalučkom tužilaštvu.

Dodali su da je naređena i obdukcija tijela preminulog, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Prema pričama mještana koje su se u petak mogle čuti, mladići su kobne noći išli iz pravca Slatine prema Banjaluci.

– Bilo je strašno. Poslije nesreće čuli su se jauci muškarca. Vikao je: “Jao, Mile.” Cijelu noć nisam mogla da oka sklopim koliko me to uznemirilo. Do pred zoru na putu su se vidjela rotaciona svjetla policije i hitne pomoći. Veći broj ljudi je bio na putu. Nisam smjela blizu ni prići da vidim šta se događa. Žalosno je što je još jedan život ugašen na takav način – kazala je mještanka Slatine koja nije željela da joj objavimo ime.

Njena komšinica Nedeljka Lunić, koja živi nedaleko od mjesta tragedije, rekla je da ne poznaje mladiće, ali da je čula za nesreću.

– Žalost, šta drugo da kažem. Žao mi je tog djeteta, kao i njegove porodice – rekla je Lunićeva odmahujući rukama.

Kako se još moglo čuti u Slatini, uzrok ove tragedije je vjerovatno brza vožnja koja nije bila prilagođena putu.

– Sudeći po razbijenom vozilu, oba mladića udarila su glavom u vjetrobransko staklo. Vjerovatno kada su izašli iz krivine vozač je izgubio kontrolu nad automobilom i udario u propust jedne vikendice. Morali su ići brže nego što je dozvoljeno – kazao je mještanin koji je želio da ostane anoniman.

Povrijeđeni

U saobraćajnim nesrećama koje su se u petak dogodile na području BiH povrijeđeno je više lica. U sudaru motocikla i automobila u Sarajevu povrijeđen je motociklista. Nesreća se dogodila u petak ujutro oko osam časova. Veče prije u sudaru tri vozila na Alipašinom polju bilo je takođe povrijeđenih. Detalji ovih saobraćajnih nesreća nisu saopšteni.

Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *