Zaplijenjena marihuana vrijedna oko 2,2 milona maraka

Hronika

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina pretresli su juče četiri lokacije i tom prilikom pronašli 739 kilograma marihuane, od čega je 41 kilogram bio spreman za dalju prodaju.

– Nad jednim brojem osoba se vrši kriminalistička obrada, ali se u cilju istrage koja je u toku ne može iznostiti više detalja – saopštio je na pres konferenciji načelnik PU Bijeljina, Žarko Ćosić i dodao da je riječ o najvećoj plenidbi ove opojne droge u BiH u posljednjih 10 godina.

Ova akcija prema njegovim riječima je rezultat rada i razmjene informacija više bezbjednosnih službi i tužilaštava.

On je podsjetio i da je ministar unutrašnjih poslova RS, Dragan Lukač, donio novu odluku o teritorijalnoj podijeli policijskih uprava po kojoj je teritorija opština Šamac, Pelagićevo i Donji Žabari pripala PU Bijeljina, što je ovu policijsku upravu učinilo ekspeditivnijom i prisutnijom na ovom terenu.

Borbi protiv svih vidova organizovanog i teškog kriminaliteta doprinijela je i odluka ministra o osnivanju Uprave za organizovani i teški kriminalitet, naglasio je Ćosić.

On se zahvalio i nadležnima iz Tuzlanskog kantona sa kojima je ova akcija izvedena.

Šef sektora Kriminalističke policije, Darko Kovrlija, rekao je da je teško procijeniti koja je tržišna vrijednost oduzete marihuane jer ona zavisi od kvaliteta, godišnjeg doba, ponude i potražnje, ali kilogram košta oko 3.000 KM (u novčanoj vrijednosti 2,217,000 KM).

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *