Određen pritvor osumnjičenima za šverc droge

Hronika

Braći iz Banjaluke Predragu (45) i Nenadu (43) Trniću, te Titi Mikaču (60) iz Gradiške, koji su u tom gradu uhapšeni nakon što je policija pronašla oko 21 kg droge, banjalučki Okružni sud odredio je pritvor.

Objavljeno je da je pasat s drogom do Topole vozio Predrag, a njegov brat Nenad je išao ispred njega u golfu, te da ih je tu dočekao Mikač, pa sjeo za volan pasata. Predrag je tada, po pisanju medija, prešao u golf kod brata i oni su krenuli ispred pasata, ali im se golf, koji je služio kao “čistač”, pokvario i tako su na kraju uhapšeni.

Predrag je priznao da je u automobilu vozio drogu, te istakao da je voljan da sarađuje sa istražiocima kako bi se otkrili ljudi koji su mu to, kako tvrdi, “naštimali”. Mikač je u sudu izjavio da nije znao da prevozi drogu i da ga je samo prijatelj, kojeg nije imenovao, zamolio da vozi automobil. Nenad je negirao da ima veze sa švercom drogom.

Trnići i Mikač uhapšeni su kada je u pasatu pronađeno 20 kilograma skanka, 0,5 kg kokaina i 367 grama heroina. Trnići su bivši fudbaleri banjalučkog Borca, a igrali su i za BSK.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *