Još jedno hapšenje u RUGIP-u

Hronika

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS uhapsili su još jednog službenika Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) RS.

To je u posljednjih nekoliko mjeseci peto hapšenje u ovoj republičkoj insituciji.

Juče je uhapšena Doris Kremenović (30) zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „zloupotreba službenog položaja“ i „nesavjestan rad u službi“

“Lice će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti sprovedeno u Posebno odjeljenje republičkog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Republičkog javnog tužilaštva RS u Banjoj Luci”, saopšteno je danas iz MUP-a RS.

Troje službenika RUGIP-a uhapšeno je 26. oktobra i to pomoćnik direktora Aleksandar Deurić, te šef područne jedinice RUGIP-a Banjaluka Dragan Grulović i stručna saradnicu Željka Milinković.

U MUP-u RS navode da su protiv njih sada podnijeli i dopunu izvještaja.

“Terete se da su izvršili krivična djela „zloupotreba službenog položaja“ i „nesavjestan rad u službi“ postupajući u predmetima „Poljopriverdna škola“, „Bojan Savić – građevinsko zemljište na obali rijeke Vrbas na štetu grada Banjaluka“ , „Građa“ a.d. Banjaluka i „Metalex“ a.d. Prnjavor”,saopšteno je iz MUP-a RS.

Ranije je u svojoj kancelariji u RUGIP-u uhapšen i pomoćnik direktora Mirko Stojčinović, zbog sumnje da je počinio krivična djela dok je još bio zamjenik pravobranioca RS.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *