Lideri stranaka na sastanku sa Hanom

Politika

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik stigao je u Sarajevo u zgradu delegacije Evropske unije na sastanak sa komesarom za proširenje EU Johanesom Hanom.

Na sastanak u Delegaciju Evropske unije u BiH stigli su svi lideri parlamentarnih stranaka koje su potpisnice Reformske agende – Dragan Čović, Dragan Čavić, Branislav Borenović, Ilija Cvitanović, Nermin Nikšić, Željko Komšić, Sefer Halilović, Petar Đokić, Bakir Izetbegović, Vukota Govedarica i Fahrudin Radončić.

Han je u zvaničnoj posjeti Sarajevu kako bi sa zvaničnicima BiH razgovarao o reformama i procesu evropskih integracija.

Posebna pažnja biće posvećena odgovorima na pitanja iz Upitnika Evropske komisije, jer su odgovori jedan od ključnih uslova za sticanje kandidatskog statusa za članstvo u EU, prenosi N1.

Predsjedavajući Savjeta ministara, Denis Zvizdić je poručio gostu iz EU da će BiH do kraja godine prevesti i dostaviti odgovore na pitanja iz Upitnika.

Nakon sastanka sa predsjedavajućim Savjeta ministara Denisom Zvizdićem Han je rekao da mu je bilo zadovoljstvo čuti da je niz mjera koje je preostalo da BiH ispuni pripremljen ili pred okončanjem.

“Nepostojanje strateških dokumenata znači ne samo izostanak sredstava iz evropskih fondova već se građanima onemogućavaju nova radna mjesta”, upozorio je Han i dodao da isto znači za set zakona o akcizama čijim bi se usvajanjem omogućilo finansiranje izgradnje mreže puteva.

Istinito/N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *