Dodik: Analizirani ranije dogovoreni projekti

Politika

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da postoje određeni administrativni problemi sa strane BiH u vezi sa otvaranjem mosta Bratunac-Ljubovija.

“BiH to sprečava, Srbija bi to završila”, rekao je Dodik danas u Beogradu, gdje je razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sa kojim je prisustvovao obilježavanju 40 godina rada Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”.

Dodik je istakao da je tokom sastanka analizirano ono što je ranije dogovoreno i kako napreduju aktivnosti na završetku mosta u Bratuncu.

“Obavijestio sam ga kako se ostvaruju strateški infrastrukturni projekti”, rekao je Dodik novinarima.

On je čestitao Institutu “Dedinje” jubilej, dodajući da očekuje da se uspješna saradnja te institucije sa Republikom Srpskom nastavi.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Dodika upoznao o razgovorima koje je u Istanbulu imao sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, te da je pozvao Dodika da prisustvuje proslavi Dana državnosti Srbije na praznik Sretenje – 15. februara.

Predsjednik Srbije je naglasio da je bilo riječi o realizaciji započetih infrastrukturnih projekata i da će saradnja Srpske i Srbije biti nastavljena.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *