Dodik predlaže Tegeltiju za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH

Politika

Novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da namjerava da predloži aktuelnog ministra finansija Republike Srpske Zorana Tegeltiju za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Dodik je rekao da još nije razgovarao sa Tegeltijom o tome, ali da mora da razgovara i sa ljudima iz Federacije BiH, a ne samo sa koalicionim partnerima iz Srpske.

– Mi predlažemo ljude koji su u kontinuitetu politike koju smo vodili. To će biti moj najbliži saradnik i imam namjeru da na to mjesto predložim Tegeltiju – rekao je Dodik za ATV.

On je istakao da će Tegeltiju na poziciji ministra finansija Republike Srpske zamjeniti profesionalni ljudi, koji su lojalni politici SNSD-a.

Dodik naglašava da je važno da vladajuća koalicija u Narodnoj skupštini Republike Srpske ima podršku što većeg broja narodnih poslanika, jer on kao član Predsjedništva BiH ima pravo da pokrene mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa na svako pitanje gdje bude preglasan u Predsjedništvu BiH i da ga vrati u parlament Srpske, koji treba da ima dvotrećinsku većinu da odluči u konačnoj instanci.

On je dodao da nema potrebe da razgovara s ljudima koji su bili članovi Savjeta ministara BiH iz SDS-a i “činili loše prema Republici Srpskoj”.

Prema njegovim riječima, Srpska mora da ima snažan odraz u institucijama BiH da bi sanirala gubitke koje je imala u posljednje četiri godine.

– Iz tog razloga idem u Predsjedništvo BiH, a ne da bih vodio politiku “tuk na utuk” ili da bih se bavio revanšizmom – rekao je Dodik.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *