Crnadak: PDP će biti oštra, ali poštena opozicija

Politika

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak izjavio je da će ova stranka biti oštra, ali poštena opozicija u Narodnoj skupštini Republike Srpske koja neće ići ispod donje linije političke kulture, ali će argumentovano predstavljati svoje stavove, ideje, zakone i inicijative.

Nakon konsultacija mandatara za sastav nove vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa predstavnicima PDP-a, Crnadak je rekao da neće podržati Vladu, iako je, kako kaže, Višković dao neke dobre ideje koje će biti teško sprovesti jer će njegova vlada biti vlada kontinuiteta politika koje su bile loše.

“Bojim se da je nerealno očekivati da, kada imate takvu postavku, dođe nešto baš dobro”, smatra Crnadak.

On je dodao da PDP traži da se dođe do novog izbornog zakona, da se zauzme snažniji stav prema potrebi da se hitno riješi ubistvo Davida Dragičevića, kao i druga neriješena ubistva u Srpskoj, te da u narednom periodu Radio-televizija Republike Srpske bude servis građana.

Konsultacije se održavaju u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Nakon PDP-a, slijede i konsultacije sa nezavisnim poslanicima u Narodnoj skupštini Srpske.

Osim sa predstavnicima opozicionih partija, konsultacije će danas biti obavljene i sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske, Unije udruženja poslodavaca Srpske, Saveza sindikata Srpske, Konfederacije sindikata Republike Srpske, te Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *