Vučić: Upad ROSU pokazao je da je KFOR obmanjivao javnost

Region

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas i sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom, kome je kazao da Srbija nema više razloga da ima povjerenja u Misiju KFOR, odnosno NATO na Kosovu i Metohiji, jer se pokazalo da je sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU – izmišljotina.

– Upad jedinica ROSU u Sjevernu Mitrovicu pokazao je da su snage KFOR, odnosno NATO, namjerno obmanjivale sveukupnu javnost i danas je svima jasno po čijem nalogu i u sprezi sa kojim silama su predstavnici NATO lagali – rekao je predsjednik Vučić.

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić su zahvalili ambasadoru Čepurinu što Rusija razumije šta se tačno dešava na Kosovu i Metohiji i koliko su ugroženi mir i stabilnost u cijelom regionu, prenosi Blic.rs.

Vučić je naglasio da je reč o do sada najsnažnijem pokušaju ugrožavanja opstanka Srba na Kosovu i Metohiji. Takođe, rekao je da će Srbija i u postojećoj situaciji nastaviti da se ponaša ozbiljno i odgovorno.

Ambasador Čepurin je istakao da rusko rukovodstvo s pažnjom prati razvoj situacije, što se vidi i iz saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, i da veruje da će Srbija, kao ozbiljna država, umeti da se odgovorno nosi sa provokacijama i prijetnjom konfrontacijama.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *