DNS poručio Đokiću da “Ljubiju” ne prodaje ministar već Vlada

Politika

Demokratski narodni savez poručio je u saopštenju ministru Petru Đokiću da se ta stranka vladajuće koalicije protivi da ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske ima monopol u procesu prodaje Rudnika željezne rude “Ljubija”.

Ministru Đokiću iz DNS-a skreću pažnju da odluke o ovim pitanjima donosi Narodna skupština RS, a ne ministar i ministarstvo.

Petar Đokić, ministar industije, energetike i rudarstva RS izjavio je da razumije da su u DNS-u više povezani sa “Mitalom”, jer je na području Prijedora DNS politički razvijen. Međutim, naravno da pogled jedne stranke na posebno važno privredno pitanje ne treba da bude isključiv, nego treba da bude u duhu opšte potrebe i opšteg interesa, rekao Đokić.

Iz DNS-a naveli su da povodom izjave koju je „najbolji ministar RS” dao u pojedinim medijima, a koja se odnosi na povezanost Demokratskog Narodnog Saveza i „Mital-a”, žele skrenuti pažnju ministru da sve ono što DNS misli o pitanjima koja se odnose na ovu problematiku nisu samo „pogled jedne stranke”, kako on ocjenjuje, nego stav građana Prijedora, ali i građana Republike Srpske.

Demokratski narodni savez neće blokirati procese koji se tiču Rudika, ali je sasvim sigurno i da nećemo prihvatiti prijedlog ministra koji nije u skladu sa potrebama građana. Javnosti poručujemo i da se naših stavova u Narodnoj skupštini RS neće stidjeti – ni građani ni poslanici!, navodi se u saopštenju DNS-a.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *