Zvizdić i Plenković ocijenili dobrim odnose BiH i Hrvatske

Politika

Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić naveo je, tokom razgovora u Dubrovniku sa predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem, da su odnosi dvije zemlje veoma dobri i prijateljski, ali da postoje oblasti u kojima je potrebno pokazati više političke volje da bi pitanja bila riješena na obostrano zadovoljstvo i relaksirani odnosi u regionu.

 

Tokom razgovora o bilateralnoj i regionalnoj saradnji sa Plenkovićem, koji je domaćin samita predstavnika zemalja centralne i istočne Evrope i Kine “16 plus jedan”, Zvizdić je kao pozitivan primjer koji treba slijediti naveo rješavanje pitanja granice između BiH i Crne Gore.

 

On je naglasio da zemlje regiona moraju kvalitetnije sarađivati da bi bolje bio korišten potencijal i prilike koje otvara inicijativa “Jedan pojas-Jedan put”, radi unapređenja komunikacijske infrastrukture i ubrzanja ekonomskog razvoja.

 

Zvizdić je istakao da je BiH opredijeljena za jačanje dobrosusjedskih odnosa poštujući sva pravila domaćeg, međunarodnog prava i suvereniteta svojih susjeda, saopšteno je iz Savjeta ministara.

 

Zvizdić je zahvalio Plenkoviću i Vladi Hrvatske za srdačnu dobrodošlicu i izuzetnu organizaciju ovogodišnjeg Samita u Dubrovniku.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *