Kovačević: SNSD uvijek spreman na sastanak sa opozicijom

Politika

Na proteklim sastancima lidera stranaka SNSD, SDS i PDP bilo je govora o novim sastancima predstavnika ovih partija i iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata su tada izrazili spremnost da budu dio tih sastanaka.

 

Kazao je ovo za Srpskainfo portparol SNSD Radovan Kovačević, komentarišući jučerašnju izjavu predsjednika te stranke Milorada Dodika da će se ova partija odazvati na ranije najavljene pozive predstavnika SDS i PDP za sastanak.

 

Kovačević ističe da mu nisu jasne reakcije lidera SDS Vukote Govedarice i predsjednika Glavnog odbora te stranke Milana Miliičevića, koji tvrde kako „nemaju pojma o kakvom sastanku Dodik priča“.

 

– Izgleda da se ovdje radi o unutarstranačkim sukobima u SDS i da njihov predsjednik GO ne zna šta radi lider stranke, i obratno. Mislim da oni sada na ovaj način vode svoje međusobne i unutarstranačke ratove i pozivamo ih da nas u to ne uvlače – kazao je Kovačević.

 

Komentarišući Dodikovu jučerašnju izjavu, Kovačević je pojasnio da je lider SNSD sastanak sa PDP i SDS pomenuo odgovarajući na novinarsko pitanje koje se odnosilo na njihove ranije sastanke.

 

– Na prošloj pres konferenciji održanoj nakon sastanka predstavnika ove tri stranke, bilo je govora o novim sastancima i tada smo izrazili spremnost da budemo dio tih sastanaka i u prostorijama SDS i PDP. Mi i dalje stojiimo pri tome – naveo je Kovačević.

 

On je istakao da SNSD poštuje, cijeni i uvažava sve one koji predstavljaju građane Republike Srpske, a SDS i PDP predstavljaju dio građana Srpske.

 

Kovačević kaže da SNSD iz tog razloga želi da čuje i mišljenje predstavnika ove dvije stranke, iako se najčešće sa njima ne slaže.

 

– U tom smislu kada bude spremnosti za razgovor mi smo uvijek tu da razgovaramo i tu se naš stav neće promjeniti – naveo je Kovačević.

 

Reagujući na današnje saopštenje za javnost u kojem Govedarica pominje „crne knjige“ SNSD, Kovačević je istakao da lider SDS ne treba toga da se plaši.

 

– Govedarica nema nikakve potrebe da se brine jer on nije neprijatelj SNSD. Naprotiv on je neko ko itekako koristi SNSD i ako se nas pita Govedarica treba dugo da ostane takozvani lider opozicije jer je to način da zauvijek ostanu opozicija – poručio je Kovačević.

 

On je još jednom demantovao postojanje crnih listi, navodeći da se SNSD nikada nije bavio takvim stvarima niti će se baviti takvim stvarima.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *