Dodik i Vučić posjetili rodnu kuću Gavrila Principa

Politika

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetili su danas rodnu kuću Gavrila Principa u Grahovu.

 

Sa Dodikom i Vučićem su i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković, ministar finansija Srbije Siniša Mali, te potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić.

 

Dodik i Vučić prisustvovaće večeras u Drvaru centralnoj akademiji pod nazivom “Krajino moja” u pomen stradalim Srbima zapadnokrajiških opština 1995. godine.

 

Početak akademije predviđen je u 19.00 časova na platou ispred Radničkog doma, u okviru manifestacije “Dani sjećanja” u pomen svim srpskim žrtvama u ratovima tokom 20. vijeka.

 

Svečanoj akademiji prisustvovaće i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

 

Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik Srbije u 17.30 časova posjetiće Vrtić “Majka hrabrost”, a 18.05 u Radničkom domu predviđen je sastanak sa načelnicima opština Drvar, Grahovo, Glamoč i Bosanski Petrovac, poslanicima u Parlamentarnoj skupštini BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

 

U okviru “Dana sjećanja”, koji se održavaju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske, jutros je Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije služio parastos u Hramu Svetog Petra i Pavla u Bosanskom Petrovcu.

 

U okviru “Dana sjećanja” u Drvaru je sinoć otvorena izložba pod nazivom “Opomena”, koja govori o stradanju Srba u periodu od 1991. do 1995. godine.

 

Milorad Kojić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih lica – organizatora izložbe, rekao je Srni da se devedesetih godina prošlog vijeka u zapadnoj Krajini dogodilo klasično etničko čišćenje u kojem je protjerano 120.000 Srba.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *