Na sastanak kod Vučića idu Dodik, Šarović i Borenović

Politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će sutra u Beogradu razgovarati sa predstavnicima svih značajnijih političkih stranaka u Republici Srpskoj u želji da se sačuva mir u regionu.

 

– Doći će i predsjednik (SNSD Milorad) Dodik, doći će i (lider SDS) Mirko Šarović, doći će vjerujem i (lider PDP Branislav) Borenović i mnogi drugi i razgovaraćemo o tome jer mi želimo da očuvamo mir za srpski narod da se izborimo za mir, da ne ugrozimo ni napredak Srbije jer mi brže napredujemo nego drugi – kaže Vučić.

 

Vučić je za Televiziji Pink rekao da Srbiji ne treba zaustavljanje tog napretka “ni na koji način i ni po koju cijenu”.

 

– Nama treba mir. Zato naša situacija nije nimalo laka, jer sad kada odem bilo gdje u svijet, u skladu sa Dejtonskim sporazumom, pitaju nas i za situaciju u BiH, a ja im kažem – “Mi se ne miješamo u njihove odnose” – dodao je Vučić.

On je rekao da se Srbija nije miješala ni kada su Crna Gora, Sjeverna Makedonija, BiH pričale i pričaju o NATO.

 

– Uvijek smo ćutali i rekli da je to njihovo unutrašnje pitanje. Mi smo vojno neutralni. Zato ćemo i da se naoružavamo i opremamo tako da bi mogli da branimo svoje nebo, svoju zemlju od svakog – istakao je predsjednik Srbije.

 

Prema njegovim riječima, suština je da se stvari u regionu komplikuju i bolje ih je rješavati sada nego ostavljati za neko buduće vrijeme.

 

– Jer u tom budućem vremenu jedna iskra može da napravi probleme za sve nas, a ja se nadam da ih niko ne želi, a siguran sam da ih Srbija ne želi – rekao je predsjednik Srbije.

 

On je uoči odlaska u Njujork rekao da će tamo biti veoma teško jer će dominantna tema biti Kosovo i Metohija, ali i prilika da tokom važnih bilateralnih sastanaka ponovo iznese stavove Srbije o tom pitanju.

 

– Čeka nas teška jesen kada je u pitanju Kosmet – poručio je predsjednik Srbije.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *