Mektić da plati 2.500 KM Stevandiću zbog iznošenja neistina

Politika

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić dobio je presudu protiv ministra bezbjednosti Dragana Mektića, kojeg je tužio za klevetu, potvrđeno je za Srpskainfo.

 

Presudu je donio Osnovni sud Banjaluka, a Mektić je dužan platiti 2.500 maraka u zakonskom roku od 30 dana. Stevandića je zastupala advokatska kancelarija Kremenović i Mikanović.

 

Nenad Stevandić je tužio Mektića jer je u emisiji „Ukrštenica“, koja je emitovana na RTRS iznio niz neistina na njegov račun.

 

U presudi se navodi da se radi o lažnim i klevetničkim izjavama tuženog, koje su potpuno netačne.

 

-Tuženi je Stevandića u emisiji koja je bila na televiziji RTRS predstavljao kao ubicu, jer je istog svjesno i namjerno dovodio u vezu sa ubistvom izvjesnog inspektora Šušnice. Pored toga iznio je i niz neistina da je Stevandić maltretirao i tukao Srbe u Banjaluci, a za koje nema dokaze – navedeno je u presudi.

 

Dalje piše da je zbog tih izjava, tužilac trpio duševne bolove, narušena mu je čast i ugled, kao i njegove porodice.

 

-Tužilac je porodičan čovjek, ugledan građanin zajednice u kojoj živi i radi, i u društvu uživa ugled istaknutog doktora. Ovakvim iznošenjem notornih neistina i uvreda na račun tužioca, tuženi je direktno doveo u zabludu građane Republike Srpske i BiH, a što mu je bio i cilj – pojašnjeno je u presudi.

 

Stevandić je za Srpskainfo rekao da je presuda donesena nakon glavne rasprave kojoj su prethodila višestruka odgađanja i odugovlačenja postupka od Mektića.

 

-Moja porodica, ja, prijatelji, saradnici, institucija u kojoj radim i politička organizacija kojoj pripadam, pretrpjeli smo i još osjećamo posljedice diskreditacije i targetiranja koje su proizvele ovako plasirane laži, klevete i uvrede – naveo je Stevandić.

 

On je izrazio nadu da će ova presuda u budućnosti doprinjeti korektnijoj komunikaciji među suprotstavljenim stranama u javnosti i dovesti do izbjegavanja uvreda i svjesno plasiranih laži s ciljem da se bilo ko diskredituje ili ponizi.

 

-U suprotnom, važno je da se zna da nadležni organi neće dopustiti nekažnjeno ugrožavanje ugleda, časti, ličnog i porodičnog mira i integriteta bilo koje osobe koja se nađe na meti svjesno plasiranih laži, kleveta i uvreda – zaključio je Stevandić.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *