PDP: Dodik počeo sukob sa Banjalukom

Politika

Odluka predsjednika SNSD da za ministra transporta i komunikacija u novom sazivu Savjeta ministara BiH kandiduje Vojina Mitrovića direktan je pokazatelj minotaurske političke transformacije SNSD, saopšteno je iz PDP.

 

– Takođe, ova odluka je potvrdila ono na šta PDP kontinuirano pokazuje, a to je da je lider SNSD otpočeo ne toliko vidljiv, ali izuzetno grub sukob sa Banjalukom kao mjestom odlučivanja u Republici Srpskoj – navode u saopštenju.

 

Podsjećaju da je Mitrović prije nekoliko dana podnio krivičnu prijavu protiv potpredsjednika SNSD, predsjednika Gradskog odbora SNSD Banjaluka i gradonačelnika Igora Radojičića zbog navodne zloupotrebe službenog položaja.

 

– Odlukom da Mitrovića kandiduje za ministra u Sarajevu, predsjednik SNSD je dao politički legitimitet Mitrovićevoj krivičnoj prijavi. Zato javno pitamo SNSD: da li Radojičića smatraju kriminalcem, ili Mitrovića smatraju lažovom koji lažno prijavljuje svoje partijske kolege? Ako Radojičića drže za kriminalca, zbog čega su ga birali za potpredsjednika partije? Ako, pak, Mitrovića tretiraju kao lažova, zbog čega su prihvatili odluku da on bude ministar u Sarajevu? Takođe, javno pitamo Igora Radojičića da li se na sjednici Izvršnog komiteta SNSD suprostavio odluci da Vojin Mitrović bude ministar u Sarajevu? Da li je pokazao konačno kičmu i sačuvao dignitet Banjaluke – pita PDP.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *