Stranke oba bloka biraju rukovodstva

Politika

U strankama i vladajućeg i opozicionog bloka u RS uveliko traju unutarstranački izbori koji bi trebalo da budu završeni do ljeta, poslije čega će novo rukovodstvo dobiti DNS i SP, djelimično SDS, a PDP u sredinama gdje su raspustili odbore.

Izbori u DNS-u su zakazani za 17. jun kada će dobiti kompletno novo rukovodstvo, a u toj stranci ističu da prema sadašnjem raspoloženju većina članstva želi da na njenom čelu ostane Marko Pavić.

On se o tome još nije izjašnjavao, a generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić kaže da će izbori po mjesnim organizacijama trajati do kraja marta, a da će u aprilu izabrati delegate za izbornu skupštinu.

Novo rukovodstvo biraće i SP čiji je izborni kongres zakazan za 2. jul. Osim predsjednika stranke, biće biran i Glavni odbor i ostala partijska tijela.

Ljeto bi trebalo da donese popunjavanje mjesta u rukovodstvu SDS-a
koja su upražnjena poslije poraza na prošlogodišnjim lokalnim izborima. U ovoj stranci ističu da će do maja ili juna imati nove rukovodioce i na lokalnom nivou i u užem rukovodstvu stranke.
Potpredsjednik PDP-a Slaviša Marković kaže da će stranački organi ovog mjeseca razmatrati zakazivanje izbora u Banjaluci, Zvorniku, Pelagićevu i Vlasenici.

Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *