Borenović: CIK donio neosnovanu i nedopuštenu odluku

Politika

Branislav Borenović, predsjednik PDP, reagujući na odluku Centralne izborne komisije BiH da organima Republike Srpske ne ustupi biračke spiskove za potrebe provođenja referenduma o Danu Republike izjavio je da je ovakav potez neosnovan i nedopušten.

On je izrazio očekivanje da će ova tehnička stvar biti otklonjena.

Borenović je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da PDP očekuje da Republička komisija za sprovođenje referenduma uradi svoj dio posla i obezbijedi uslove da u Srpskoj 25. septembra bude proveden referendum.

On je istakao da nema nijednog razloga za odgađanje referenduma o Danu Republike zato što je tu odluku donijela NS RS

Prema njegovim rečima, građani 25. septembra treba mirne glave i mudro da izađu na referendum i daju odgovor na jednostavno referendumsko pitanje koje nikoga ne vrijeđa i ne spori ništa.

– PDP je spreman da nakon referenduma, koji treba da bude praznik demokratskog prava Srpske, sjednemo i vidimo kako ćemo provesti odluku Ustavnog suda BiH, da promjenimo određena zakonska rješenja i donesemo zakon kojim bi poštovale sve institucije RS i BiH – rekao je Borenović.

On navodi da bi tim zakonom trebalo definisati da je 9. januar dan kada Srpska ima pravo da slavi svoj praznik.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima u RS, Borenović je izrazio očekivanje da će PDP ostvariti najbolji izborni rezultat od kada ova stranka postoji.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *