Šarović: Iza političkog haosa u RS stoji Dodik

Politika

Razvaljivanje političke scene u Republici Srpskoj i stvaranje jedne vrste političkog haosa i devastiranja volje birača, iza čijeg procesa, potpuno je jasno, u značajnoj mjeri stoji predsjednik SNSD, počelo je unazad nekoliko godina i još intenzivno traje, istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

 

– Neće se završiti dok se još jednom ne prepolovi DNS, u potpunosti rasturi i pocijepa Socijalistička partija i neki drugi. Paradoks je da će tzv.papci i preletači biti glavna snaga za potpuno ovladavanje političkom scenom kojoj se sprema totalitarizam i odsustvo jake slobodne misli. Dodik bi da on potpuno upravlja SDS, kojeg, kako je sam rekao, dijeli na dobri i loši SDS. Dobri je valjda onaj koji mu klima glavom i koga bi on uredio i njegovao po svojim aršinima – istakao je Šarović za Istok.

 

On je naglasio da SDS mora ostati slobodna stranka koja ima svoj program, politiku, članstvo i misli svojom glavom.

 

– Rekao sam da o tome gdje ćemo, s kim ćemo, odlučujemo mi sami, u stranci, a ne u kabinetu SNSD-a. To je jedino pošteno i ispravno. Svaki Dodikov pokušaj da se upliće u unutrašnje stvari SDS-a treba nemilosrdno skršiti. A da budem iskren, ne želim sa njim da razgovaram osim kada moram – rekao je Šarović.

 

On je istakao da se unutar SDS može voditi dijalog i boriti za stavove.

 

– To je u redu. Ali nije u redu da se dodvoravamo našim političkim protivnicima, da trčimo da se slikamo sa njima umjesto da ih preziremo zbog toga što, između ostalog, šire bezakonje u RS… Nije u redu da ćutimo pred njima, nikada im se ne suprostavljajući i vjerujući da će nas oni kao eto nešto poštediti ili udijeliti nam neku milostinju. To nije i ne može biti SDS-ovski. To je ponižavajuće i odbacujem takav odnos. Takvog ponašanja ima, ali samo ponekad i samo ponegdj. U izbornom procesu koji slijedi, podršku ću dati samo onim kadidatima koji misle našom, SDS – ovom glavom a ne tuđom, onima koji su 100 odsto SDS, onima koji ne ćute nego su spremni da se bore za našu politiku i koji vjeruju u nas i promjene – rekao je Šarović.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *