Tegeltija razgovarao sa delegacijom EBRD

Politika

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija naglasio je opredijeljenost Savjeta ministara da, uvažavajući nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH, podrži sve projekte koji za cilj imaju poboljšanje poslovnog ambijenta u zemlji.

 

U razgovoru sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koju je predvodila direktor EBRD za centralnu i jugoistočnu Evropu Šarlot Rue, Tegeltija je ukazao na značaj uloge ove banke u razvoju privatnog sektora, kao glavnog nosioca ukupnog privrednog razvoja u BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.

 

Na sastanku u Sarajevu razgovarano je o realizaciji dosadašnjih projekata, kao i investicionom planovima za naredni period, ali i o aktuelnim političkim i ekonomskim temama, te mogućnostima za unapređenje privredne saradnje sa zemljama regiona, s ciljem povećanja konkurentnosti tržišta zemalja Balkana.

 

Predsjedavajući Savjeta ministara zahvalio je na dosadašnjoj dobroj saradnji, te izrazio očekivanje da će zajedničke aktivnosti biti nastavljene i u budućnosti.

 

Sastanku su prisustovali direktori EBRD za Balkan Žužana Hargitaji i Kancelarije EBRD u BiH Manuela Nesel.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *