Na pomolu sukob interesa u Narodnoj skupštini RS: Hoće li majka glasati za ćerku?

Politika

Narodna skupština Republike Srpske danas bi trebalo da se izjasni o kandidatima za članove Republičke izborne komisije, Komisije za žalbe i Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske.

Naime, Komisija za izbor i imenovanje NSRS provela je konkursnu proceduru i obavila intervju sa prijavljenim kandidatima, a poslanici bi u okviru posljednje tačke dnevnog reda 17. sjednice trebalo da izaberu članove RIK i Komisije za žalbe.

Među prijavljenim kandidatima za RIK su i neka od poznatih imena, poput bivšeg predsjednika Gradske izborne komisije Banjaluka, Aleksandra Radete.

Zanimljivo je da se među kandidatima za članove Komisije za žalbe nalazi i Danijela Stefanović, inače kćerka Zdenke Gojković, narodnog poslanika Socijalističke partije koja je bliska predsjedniku SP Petru Đokiću.

Ukoliko Zdenka Gojković bude glasala prilikom izbora članova Komisije za žalbe, biće to klasičan sukob interesa. 

Narodna skupština RS danas bi trebalo da se izjasni i o prijedlogu za novog direktora Agencije za bankarstvo RS. Vlada Republike Srpske predložila je Narodnoj skupštini da za direktora Agencije za bankarstvo RS imenuje Srđana Kondića.

Takođe, poslanici bi trebalo da glasaju i o razrješenju glavnog republičkog pravobranioca i njegovog zamjenika, nakon što su Danijela Novaković i Mirko Stojčinović podnijeli ostavku.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *