Nešić: Lučić kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice

Politika

Miloš Lučić novi je kandidat DNS-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, potvrdio je vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić.

 

“Novog kandidata DNS-a predložio sam za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice i kandidaturu predao u ponedjeljak. Sada Centralna izborna komisija BiH i Agencija za istrage i zaštitu BiH treba da završe svoj dio posla. Nakon toga imenovanje ministra za ljudska prava i izbjeglice treba da bude potvrđeno u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH”, rekao je Nešić.

 

On je naglasio da ne želi ništa da prejudicira i da institucije treba da rade svoj posao.

 

Nakon što je prijedlog za imenovanje primljen u Generalnom sekretarijatu Savjeta ministara pokrenute su procedure za njegove provjere u CIK-u i Sipi.

 

Na dnevnom redu sjednice Predstavničkog doma parlamenta BiH, koja je planirana 15. maja, nalazi se i imenovanje kandidata za zamjenika ministra bezbjednosti BiH.

 

Na tu poziciju trebalo bi da bude imenovan Nedeljko Jović za koga je još početkom marta CIK utvrdio da ispunjava sve uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

 

Centralna izborna komisija je postupala po zahtjevu predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltije, a provjere je izvršila i Sipa i utvrdila da nema nikakvih smetnji da Jović bude imenovan na poziciju zamjenika ministra bezbjednosti u Savjetu ministara.

 

Jovića je na ovu poziciju kandidovala Socijalistička partija.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *