Stanivuković podnio deset krivičnih prijava

Politika

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske podnio je danas 10 krivičnih prijava, između ostalog i zbog navodnog prisluškivanja opozicije u Republici Srpskoj, te nabavke pokretne bolnice.

 

Stanivuković je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnio prijavu protiv člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD Milorada Dodika te ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača zbog, kako je navedeno u tom dokumentu, neovlaštenog prisluškivanja i tonskog snimanja.

 

Stanivuković je u izjavi novinarima ustvrdio da je Dodik “javno rekao da je on jedan od ljudi koji se prisluškuju u RS” te najavio da će, ako ne bude pozvan da da’ izjavu, iznijeti određene tvrdnje, koje govore da se on i drugi članovi opozicije u RS prisluškuju”.

 

Zbog sumnje da je “zloupotrijebio položaj i ovlaštenja” Stanivuković je prijavu podnio protiv premijera RS Radovana Viškovića i ministra zdravlja Alena Šeranića u slučaju nabavke pokretne bolnice u vrijeme pandemije korona virusa.

 

– Zakon mora da važi jednako za sve, bez obzira ko kakvu funkciju obavlja. Imamo slučaj pokretne bolnice koja još nije nabavljena, ne znamo zašto nema medicinske opreme, a puna dva mjeseca se montira – rekao je on.

 

Prijavu je podnio i zbog, kako je navedeno, zloupotrebe u postupku javne nabavke protiv turističke agencije “Travel for fun” i direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislava Željkovića.

 

Krivičnu prijavu je podnio i protiv ministarke za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenke Golić te gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića zbog “nesavjesnog rada u službi” u vezi sa zagađnjem životne sredine u krugu banjalučkog “Incela” i “nepostupanja po zdravstvenim propisima” u slučaju “Kružni tok”, “Šargovac” i “Krajiška kuća”.

 

Zbog, kako je nevadeno, zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja Stanivuković je prijavu podnio protiv nekoliko osoba iz Centra za socijalni rad Banjaluka.

 

Iz Stanivukovićevog pravnog tima su najavili mogućnost podnošenja još jednog broja prijava.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *