Pogledaj dom svoj anđele: Zvizdić oštro odgovorio Dodiku!

Politika

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH je  Dodiku, koji je rekao da Savjet ministara BiH ne funkcioniše, poručio da mu je bolje da razmišlja o ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj koja je najzaduženija u regionu i sa najviše nezaposlenih.

-Osim floskula, volio bih čuti komparativnu analizu ili podatak koji bi uporedili ovaj Savjet ministara BiH s bilo kojim ranijim, kako bi vidjeli da li funkcioniše ili ne. Odgovorno tvrdim da je po svim parametrima ovo najbolji Savjet ministara BiH i u tom smislu naši rezultati su takvi da možemo govoriti o progresu, izjavio je Zvizdić tokom javljanja iz Trsta za televiziju N1, gdje je u srijedu održan Samit lidera Zapadnog Balkana.

On je kazao da Savjet ministara nije zadovoljan sve dok svaki građanin u BiH ne bude mogao živjeti od svog rada i dok ekonomija BiH ne bude stabilna toliko da omogući samoodrživost zemlje.

-Umjesto što Milorad Dodik razmišlja o Savjetu ministra, bolje je da razmišlja o ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, o likvidaciji robnih rezervi, o propasti tri banke u Republici Srpskoj, o najvećoj zaduženosti u regionu i o nezaposlenosti u RS koja je najveća u regionu, rekao je Zvizdić i dodao da će Savjet ministara BiH i dalje imati parlamentarnu podršku.

U Mostaru, gdje je u srijedu održan sastanak delegacija HDZ-a i SNSD-a, Milorad Dodik i Gragan Čović su izjavili su odnosi u BiH potpuno urušeni i da više nema parlamentarne većine ni u BiH i Federaciji, kao i da Savjet ministara BiH više ima podršku i ne može da funkcioniše.

N1/Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *