Momčilo Krajišnik opet pisao SDS-u

Politika

Predsjednik Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” Momčilo Krajišnik pozvao je na dijalog aktuelno rukovodstvo SDS i osnivače ove stranke, kako bi se “prevazišli novi raskoli”.

Krajišnik je na Palama rekao da je današnjoj krsnoj slavi i sjednici Inicijativnog odbora za pripremu izborne skupštine Prve SDS prisustvovao u ulozi gosta, kao predsjednik Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske”.

On je potvrdio da je poslao pismo aktuelnom rukovodstvu SDS-a i zamolio ih da se nađe način kako da se prevaziđe novi raskol u stranci, te da su iz te stranke pozitivno reagovali i pozvali na razgovor. Krajišnik je rekao da je optimista da će tokom jula biti održan sastanak.

-Ne treba nam novi raskol u stranci koja je napravila i stvorila Republiku Srpsku, istakao je Krajišnik i dodao da ako aktuelno rukovodstvo SDS-a ne prihvati dijalog, više ne bi imao ništa sa njima i da bi podržao inicijatore Prve SDS.

-Ako ne uspijemo, onda bi to bila sedma ili osma stranka i frakcija koja se odvojila od SDS-a, što nije dobro, zaključio je Krajišnik.

Krajišnik je naveo da bi na tom sastanku SDS predstavljali predsjednik stranke Vukota Govedarica i potpredsjednik Milovan Bjelica, dok bi Asocijaciju “Stvaraoci Republike Srpske”, predstavljali on i Milorad Govedarica.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *