Borenović: Dodikova vlast devastirala Republiku Srpsku

Politika

Republika Srpska je danas najviše ugrožena od njene vlasti, koja je ekonomski devastira i svaki dan sve više slabi, upozorio je danas predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović.

Nakon sjednice Predsjedništva PDP-a, Borenović je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu rekao da su institucije RS “napadnute od Milorada Dodika i vladajuće koalicije u RS, koja 10 godina ugrožava, uništava i devastira RS, koja danas više nema nijednu nezavisnu i profesionalnu instituciju što će raditi u skladu s ustavom i zakonima”.

”Osuđujemo napad na instituciju Glavne službe za reviziju javnog sektora u RS i smatramo da je za svaku osudu to što predsjednik i Vlada RS negiraju konsolidovani finansijski izvještaj za korisnike budžeta RS za 2016., u kojem je revizija ukazala na ogromni budžetski deficit te da je Vlada prikrivala negativne rezultate svog rada. Tu ima mnogo osnova i za istražne organe, ali, nažalost, RS je danas pod potpunom kontrolom vladajuće koalicije koja ne želi i neće da ima nezavisne i profesionalne institucije koje čuvaju RS”, ukazao je Borenović.

PDP će, dodao je, učiniti sve da ne dozvoli dalje uništavanje institucija i resursa RS.

Insistiraće i na raspravi o svim važnim pitanjima za život građana, te neće odustati od interpelacija o teškom stanju u ekonomiji, zdravstvu RS i drugim oblastima, među kojima je i natalitetna politika, budući da je danas u škole u RS prvi put krenulo manje od 10.000 prvačića.

Vlast u RS je optužio da “zbog loših rezultata vladajuća koalicija u RS proizvodi bespotrebne teme kojima skreće pažnju s gorućih problema, provocira sukobe i želi anarhiju u RS”.

Borenović je za 7. oktobar u Banjaluci najavio programski Sabor PDP-a, na kojem će biti usvojen program za obnovu RS.

”Srpska je ugrožena iznutra, ekonomski oslabljena, demografski na lošim pozicijama i želimo da je obnovimo u ovim oblastima, ali i moralno”, zaključio je predsjednik PDP-a.

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *