Vučić u Sarajevu dočekan uz najviše državne počasti

Politika

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas popodne u dvodnevnu službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Svečani doček uz vojne počasti upriličen je ispred zgrade Predsjedništva BiH, nakon čega je uslijedilo zajedničko fotografisanje na svečanom ulazu u zgradu.

Vučića su dočekali predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić sa kojima će predsjednik Srbije održati bilateralne susrete.

Poslije bilateralnih susreta planiran je sаstаnаk zvaničnih dеlеgаciја Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Nakon toga će predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić održati zajedničku konferenciju za novinare na kojoj će saopštiti rezultate razgovora.

Nakon sastanaka u Predsjedništvu BiH, Vučić će se u zgradi Skupštine grada Istočno Sarajevo sastati sa rukovodstvom grada.

Drugog dana posjete, u petak, Vučić će u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, imati sastanak sa članovima kolegijuma oba doma Parlamenta BiH, kao i sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Ovo je prva posjeta Vučića Bosni i Hercegovini nakon stupanja na dužnost predsjednika Srbije 31. maja. Ujedno, ovo je prva posjeta novog predsjednika Srbije zemljama regiona, a prva zvanična posjeta šefa Srbije Bosni i Hercegovini nakon šest godina.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *