Dodik raspustio Opštinski odbor SNSD u Kneževu!

Politika

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik nedavno je raspustio Opštinski odbor SNSD Kneževo i za povjerenika te stranke imenovao Gorana Borojevića, sadašnjeg načelnika te opštine, saznaje Istinito.

Krajem septembra lider SNSD donio je odluku o raspuštanju Opštinskog odbora stranke u Kneževu, za čijeg predsjednika je na nedavno održanim unutarstranačkim izborima izabran Goran Aleksić. On je na toj funkciji zamijenio Čedu Vukovića, narodnog poslanika i direktora ŠG “Čemernica” Kneževo.

Inače, Čedo Vuković pripada političkom krilu Nebojše Radmanovića, što bi, između ostalog, mogao da bude ključni razlog zašto se Dodik odlučio na raspuštanje opštinskog odbora koji je bio “skrojen” po Vukovićevoj mjeri.

 Čedo Vuković na izbornoj konvenciji SNSD Kneževo 2016.

Loši odnosi u Opštinskoj organizaciji SNSD traju odavno, zbog čega je novoimenovanog povjerenika Gorana Borojevića, uoči lokalnih izbora 2016. godine Vuković isključio SNSD-a.

Naime, tadašnji predsjednik OO SNSD Kneževo, Čedo Vuković, sklopio je koalicioni sporazum sa Socijalističkom partijom koja je trebalo da nominuje svog čovjeka za zajedničkog kandidata za načelnika opštine, ali je Borojević, suprotno odluci odbora, nastupio kao nezavisni kandidat i osvojio mandat.

 

Odlukom o imenovanju Gorana Borojevića za povjerenika SNSD u Kneževu, Dodik je započeo uklanjanje kadrova Nebojše Radmanovića jer novi opštinski odbor Čedu Vukovića neće kandidovati za poslanika na opštim izborima 2018. godine

 

Zanimljivo je da je Goran Borojević, nakon opoziva Bore Škeljića krajem 2015. godine, uz podršku policije ušao u prostorije opštine, nasilno preuzeo funkciju vršioca dužnosti zamjenika načelnika i zabranio ulazak u prostorije opštine Škeljićevom zamjeniku Borisu Raljiću.

Pred Okružnim sudom u Banjaluci vodi se nekoliko sudskih postupaka u drugom stepenu, u vezi sa nezakonitostima prilikom provođenja opoziva Bore Škeljića, nezakonite smjene sekretara skupštine Gorana Kelemana i sprečavanja njegovog zamjenika Borisa Raljića da preuzme dužnost načelnika opštine.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *