Banjaluka: Od ponedjeljka jesenje uređenje grada

Društvo

Jesenja akcija čišćenja i uređenja grada počinje u ponedjeljak, 16. oktobra i trajaće sve do 10. novembra.

-Namjera nam je da sugrađanima omogućimo da sav otpad koji imaju, izuzev građevinskog, iznesu na mjesta koja su određena za to. Želimo da građani iznesu što više krupnog otpada i starih stvari, zatim da se prikupi što više opalog lišća, otpada i smeća iz rijeka i potoka – rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

On je podsjetio da je akcija uređenja grada uspješno provedena i na proljeće, te da je uz tu akciju i ova jesenja – u cilju što čistijeg grada i sprečavanja stvaranja divljih deponija.

– I ovu akciju provodimo u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, te uz koordinaciju sa mjesnim zajednicama i preduzećima „Čistoća” i „Eko euro tim”, koja će odvoziti otpad. Otpad će se moći odložiti u postavljene kontejnere, kao i na druga mjesta pristupačna vozilima za odvoz – kazao je Bilčar.

On je ovom prilikom pozvao sugrađane da se uključe u ove aktivnosti, podsjećajući da je akcija jesenjeg čišćenja i uređenja grada prvi put organizovana 2013. godine.

Inače, jesenja akcija čišćenja i uređenja grada biće podijeljena na dva dijela. U periodu od 16. do 30. oktobra, akcijom će biti obuhvaćene gradske mjesne zajednice na desnoj obali Vrbasa i seoske mjesne zajednice koje gravitiraju magistralnom putu Banja Luka – Jajce i platou Manjače. Od 30. oktobra do 10. novembra, akcija će se provoditi u gradskim mjesnim zajednicama na lijevoj obali Vrbasa i seoskim mjesnim zajednicama koje gravitiraju magistralnom putu Banja Luka-Prijedor i putu Banja Luka – Bronzani majdan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *