Pavić i Tadić razgovarali o mogućoj saradnji DNS i NS

Politika

Predsjednici Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić i Narodne stranke Ognjen Tadić razgovarali su danas u Banjaluci o mogućnostima izborne i postizborne saradnje.Dvojica lidera najavili su i nastavak ovih pregovora.

Pavić je istakao da će dvije stranke u narednom periodu pokušati da dogovore platfornu i utvrde da li ima mogućnosti da se ta saradnja ostvari na duži period.

– Razgovori koje smo vodili su pokazali da je naša inicijativa da se sastanemo dobila puno opravdanje. DNS nema nikakvih ograničenja da vodi razgovore sa bilo kim, jer smatram da se samo dijalogom može doći do rješenja. Danas smo otvorili naša polja saradnje, a sve u svrhu dobrobiti Republike Srpske, rekao je Pavić.

On je naglasio da ta saradnja, ako do nje dođe, neće biti privremena.

– Ako ćemo sarađivati nećemo sarađivati kratko i samo na jednom pitanju, nego naša je želja da sarađujemo na mnogo pitanja, zaključio je lider DNS-a.

Tadić je istakao da je DNS “ozbiljna i vitalna politička organizacija koja je u suočenju s brojnim izazovima u prošlosti uspjela da pokaže da je u stanju da ostane na nogama i da se ne pokoleba kad je u pitanju politika srednjeg puta”.

On je dodao da su na današnjem sastanku zaključili da u Republici Srpskoj ima previše svađa i da je ovo prvi ovakav susret dva politička lidera u istoriji Republike Srpske.

– Ne sjećam se da je bilo koja politička stranka neinspirisana izborima već samo pukom ideologijom napravila ovakav sastanak. Sve moguće špekulacije oko prikrivenih motiva našeg razgovora i buduće saradnje ostavljamo po strani.[…] Nismo se bavili procjenama, rezultatima, mandatima, kandidatima ni bilo čime drugim. Danas smo se bavili time da li mi kao ljudi možemo da jedni drugima ukažemo povjerenje, da ako kažemo da želimo da predstavimo umjerenu politiku u interesu Republike Srpske, da ćemo zaista stajati iza toga, istakao je Tadić.

Pavić i Tadić su najavili nastavak razgovora na utvrđivanju platforme mogućeg budućeg zajedničkog političkog djelovanja.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *