Objavljen konkurs AMUS za najbolje muzičke stvaraoce

Kultura

Asocijacija kompozitora – muzičkih stvaralaca objavila je Konkurs za dodjelu nagrada za prošlu godinu, a rok za dostavljanje prijedloga je 31. oktobar.

Iz AMUS pozivaju sve članove ovog udruženja, ostale ustanove, udruženja, organizacije, te pojedince da predlože kandidate za nagrade AMUS, koji su posebno zaslužni za razvoj i unapređenje autorskih prava u BiH i pomaganje u promociji ostvarivanju ciljeva ovog udruženja.

– Prijedlozi se mogu dostaviti pismenim putem na jednu od adresa AMUS u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru. Dobitnicima će biti uručene: nagrada „Avdo Smailović“, za autorsko stvaralaštvo u području ozbiljne muzike, priznanje „Fra Grgo Martić“, za promociju muzike naroda u BiH, nagrada „Vlado Milošević“, za muzičku publicistiku i muzikologiju, „Kemal Monteno“, za autorsko stvaralaštvo u području zabavne/popularne muzike, priznanje „Ismet Alajbegović Šerbo“, za autorsko stvaralaštvo na temeljima tradicionalne muzike, nagrada „Slobodan Bodo Kovačević“, za autorsko stvaralaštvo u oblasti instrumentalne muzike, „Dražen Ričl“, za najboljeg mladog autora, priznanje „Cvjetko Rihtman“, za najboljeg studenta muzičkih akademija u BiH, „Oskar Danon“, za afirmaciju položaja muzičkih autora i muzičkih autorskih prava u BiH i nagrada za životno djelo – kaže Davor Sučić, predsjednik Upravnog odbora AMUS.

Svečana dodjela pomenutih priznanja planirana je u decembru ove godine u Sarajevu. Nagrade su namjenjene prvenstveno državljanima BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *