Novi propisi u četvrti Crvenih fenjera

Magazin

Posjetiocima Amsterdama ubuduće će biti zabranjeno da zure u izloge sa prostitutkama u čuvenoj četvrti Crvenih fenjera, kao i da fotografišu seksualne radnice koje čekaju svoje mušterije.

Četvrt Crvenih fenjera poznata je po izlozima u kojima stoje prostitutke pokušavajući da privuku mušterije. Novi stroži propisi, koji stupaju na snagu u aprilu, zabranjivaće viku i stvaranje buke, kao i konzumiranje droge i alkohola u tom dijelu grada.

Moulin-Rouge-Amsterdam

Holandija je legalizovala prostituciju kako bi spriječila da seksualne radnice budu žrtve trgovine ljudima. Prostitutke imaju svoja udruženja i sindikat, profesionalne standarde i uživaju zaštitu policije.

Amsterdam-Red-Light-District-Museum-of-Prostitution-Small-Secrets

Međutim, od devedesetih naovamo, veliki porast seks turizama donio je sa sobom i prateći porast seks trafikinga, čije su najveće žrtve upravo bile prostitutke.

Novi zakon posljedica je više presuda za trgovinu ljudima, koje su holandski sudovi donijeli u proteklih nekoliko godina.

31225495465_9f3de81166_h

U pripremi je i još jedan zakon, koji će kao prekršaj tretirati seks sa prostitutkom za koju mušterija zna ili sumnja da je žrtva seks trafikinga.

B92

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *