“Neću” novi singl banjalučke rok grupe “Tupas mene”

Magazin

Popularna banjalučka rok grupa „Tupas mene“, publici je proteklog vikenda predstavila drugi autorski singl naziva „Neću“.

Poznato je da svirke ovog benda – Davor Tojčić, vokal, Dragan Moconja, gitarista, Draženko Kopuz, bubnjar, Bojan Vukoje Jokšić, bas gitara i Vladimir Maksimčuk, ritam gitara – okupljaju različite generacije, pa je tako bilo i ovaj put, u prepunom „Peckham pub“-u.

Autori teksta i muzike za „Neću“ su Tojčić, Maksimčuk i Moconja. Ova numera predstavlja kritiku sveštenstva.

– Ova promocija nije ništa posebnija od bilo kojeg drugog lokalnog benda, koji se entuzijastično bavi „Rock ‘n’ Roll“-om na ovim nezahvalnim prostorima. Ipak, bitna razlika se ogleda u poruci koju šaljemo kroz pesmu i video spot. Kao i kod singla „Revolucija“, bend udara u srž problema – netrpeljivost verskih podanika i suprotnost u odnosu na religiju koju propagiraju. Ko je video spot, shvatio je. Ko je slušao tekst, zapitao se ko je uradio i jedno i drugo, i taj odavno zna o čemu kao bend govorimo. Svirka, kao svirka, uvek na nivou, koji je „Tupas mene“ odavno postavio sebi i drugima – rekao je Jokšić.

Nakon ove promocije članovi grupe uskoro ulaze u studio kako bi snimili narednu pesmu.

– Nova pesma je drugačija od dosadašnjih i treba da pokaže drugu stranu benda. Za novi singl takođe ćemo uraditi i adekvatan video spot, a i nakon toga „Tupas mene“ nastaviće sa radom na novim pesmama – naveo je Maksimčuk.

Pored svojih numera, muzičari izvode i poznate regionalne, te svetske rok hitove. Neretko zasmevaju publiku, a svako, nakon nastupa, može da razgovara sa njima.

– Zadovoljstvo je svirati svuda: i u gužvi i na intimnijem mestu. Bitni su ljudi i atmofera i u bendu i među publikom. Na svakoj svrci dajemo sve od sebe, ali ipak najbolje zvučimo kada nas publika pogura svojom energijom – rekao je Moconja.

Na pitanje kako se međusobno slažu i da li je uvek sve savršeno, Kopuz objašnjava da je bend poput male porodice, koja ima svoje uspone i padove.

– Svako od nas ima svoje mišljenje. Nekad se i ne slažemo oko svega. Naravno, uz komunikaciju dođemo do zajedničkog rešenja. Ipak, muziku volimo više od tih malih i nebitnih problema – kaže Kopuz.

Zajedno šest godina

Grupa „Tupas mene“ nastala je 2011. godine. Do sada su svirali u celoj BiH, ali i regionu.

Kako je biti deo benda Tojčić je objasnio na svoj način.

– Jako teško. Star sam i umoran. Boli me sve živo. Ali, kažu da ljubav boli, pa kontam da je to u redu. Mi se super provodimo i za ovih šest godina zajedničkog rada, postali smo jedna kompaktna ekipa.

Što bi naš Bojan rekao: „Svirka je samo jedna prepreka na putu za druženje sa drugarima“ – rekao je Tojčić.

{youtube}Z7IrsmNXVKI{/youtube}

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *