Dva odlična napitka za bolji imunitet

Magazin

U periodu kada dolazi do zahlađenja vremena, ljudsko tijelo je izloženije uticaju različitih virusa i infekcija. Upravo zato vam nudimo zdravu alternativu u borbi za jači imunitet.

Imunološki sistem igra važnu ulogu odbrambenog štita ljudskog organizma od različitih, virusa, infekcija i bakterija. Što je vaš imunološki sistem jači to su manje šanse da se razbolite ili u slučaju bolesti da se brže oporavite. Ishrana bogata voćem i povrćem sadrži andioksidante i vitamine koji su vitalni u očuvanju snage imunološkog sistema.

Dobra opcija su zdravi napici koje vrlo lako i sami možete napraviti. Potreban će vam biti blender, zdrave namirnice i malo vremena. Mi vam donosimo dve savršene opcije za rane jesenje dane.

Banana spice

Sastojci (za dvije čaše):

30 grama špinata
2 šolje kokosovog mlijeka
3 banane
1 manje parče đumbira, isjeckanog
1/2 kašike cimeta
1 kašičica kardamom začina
Priprema

Izblendajte špinat i kokosovo mlijeko dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte banane, đumbir, cimet i kardamom i sve ponovo izblendajte. Ukoliko nemate kokosovo mlijeko dobra opcija je i nemasni jogurt.

 

Purple power healer

Sastojci (za dvije čaše):

90 grama crvenog kupusa
1 čaša vode
1 narandža
1 šolja kupina
1 banana
1 kašika ekstrakta zove
Priprema

U blender stavite kupus, vodu i narandžu i sve dobro izmiksujte. Zatim dodajte kupine, bananu i vrlo efikasni ekstrakt zove. Uživajte u ovom ukusnom smutiju prepunom vitamina C.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *