Beli Preletačević jaše i na beogradske izbore!?

Region

Luka Maksimović (Beli Preletačević), zaštitno lice i jedan od lidera pokreta “Beli-Samo jako!” napustio je ovaj građanski pokret sa kojim je osvojio oko 10 osto glasova na predsjedničkim izborima u Srbiji i svoju političku karijeru nastavlja samostalno.

U saopštenju pokreta “Beli-Samo jako!” navode da je satirični lik Ljubiše Preletačevića Belog uspješno izvršio zadatak banalizacije srpskog političara kao i političke scene, ali se igrađuju od njegovog budućeg djelovanja.

– Osećamo obavezu da se ogradimo od budućeg delovanja Luke Maksimovića i njegove nove grupe, pre svega iz razloga što nemamo nikakav uvid niti udeo u odlučivanju o potezima te grupe i njenim kadrovskim rešenjima, navedeno je u saopštenju pokreta.

U medijima se spekuliše da će se Luka Maksimović kao Beli Preletačević pojaviti na predstojećim izborima u Beogradu, možda i kao kandidat za gradonačelnika. On to nije potvrdio, ali ni demantovao u opširnom intervjuu za Vice.

– Još sam u pregovorima sa Belim oko svega. Čekamo trenutak objave izbora, pa ćemo onda da iznosimo rešenja i odluke oko izlaska, rekao je nedavno Maksimović.

Građanski pokret Beli – Samo jako, osnovan je pred lokalne izbore u Mladenovcu 2016. godine, od strane grupe nekompromitovanih ljudi sa ciljem da se bori protiv tiranske, korumpirane, kleptokratske vlasti i nazadnog sistema, apatije i uvkerenja da od pojedinca ništa ne zavisi.

Nakon ulaska u lokalni parlament, sa osvojenih 12 mandata, izašli su na republički nivo kandidaturom Ljubiše Preletačevića Belog za predsjednika Srbije.

– Pokret Beli – Samo jako, ostaje dosledan svojoj početnoj ideji i opozicionom radu u mladenovačkom parlamentu, dok Luka Maksimović nastavlja svoju političku aktivnost samostalno, sa novim ljudima i idejama, moralno i politički odgovoran samom sebi a ne pokretu Beli – Samo jako, navodi se na kraju saopštenja.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *