Danas sahrana Olivera Ivanovića

Region

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović biće sahranjen danas u Beogradu u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a sahrana je zakazana za 12.30.

Njegovo preosveštenstvo vladika raško-prizrenski Teodosije služiće danas u Crkvi Svetog Marka u Beogradu parastos lideru Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliveru Ivanoviću, a potom i opijelo u Crkvi na Novom groblju.

Kovčeg sa tijelom Olivera Ivanovića, koji je ubijen u utorak, 16. januara, u Kosovskoj Mitrovici, od juče popodne izloženo je u Crkvi na Novom groblju.

Veliki broj građana Kosovske Mitrovice i ostalih srpskih sredina na Kosovu i Metohiji ispratio je juče prije podne kovčeg sa tijelom Ivanovića do izlaza iz grada, odakle je povorka pod pratnjom policije krenula za Beograd.

Predsjednik Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je u utorak, 16. januara, u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice ispred kancelarije njegove stranke.

Zvanični vrh Srbije osudio je i okvalifikovao ovo ubistvo kao teroristički akt.

Oliver Ivanović rođen je 1. aprila 1953. godine u selu Rznić kod Dečana. Osnovnu i Mašinsko-tehničku školu završio u Kosovskoj Mitrovici. Završio Mašinski fakultet u Mitrovici, a u Prištini je diplomirao i na Ekonomskom fakultetu.

Kada je 1999. godine formirano Srpsko nacionalno vijeće Ivanović je postao predsjednik njegovog Izvršnog odbora za sjeverno Kosovo, ali je smijenjen 2001. godine.

Bio je i šef Službe za ekonomski razvoj i rekonstrukciju pri Koordinacionom centru za Kosovo i Metohiju. Od 2008. godine nalazio se na mjestu državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju.

Oliver Ivanović bio je oženjen i ima četiri sina.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *