Istraga protiv Tonija Cetinskog zbog pogibije pješaka

Region

Nadležni organi pokrenuli su istragu o nesreći koja se dogodila prošle godine, a u kojoj je učestvovao poznati pjevač Toni Cetinski.

Rovinjskoj policiji je oko 14 sati javljeno da je u Pustoj ulici automobil marke Mercedes, kojim je upravljao Toni Cetinski, udario u tijelo muškarca koji je ležao na ulici.

Tijelo preminulog muškarca je nakon nesreće prevezeno na Odeljenje za patologije u Opštoj bolnici u Puli, gdje je obavljena obdukcija, ali do sada se nije znalo puno detalja o samoj nesreći.

– 21. februara 2018. godine donijelo se rješenje o sprovođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja saobraćajne nesreće – stoji u saopštenju, prenose hrvatski mediji.

– Postoji osnovana sumnja da je optuženi 3. novembra 2017. godine upravljao vozilom kroz Pustu ulicu u Rovinju, protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na putevima, odnosno nije, dolaskom do oštrog nepreglednog skretanja u lijevo, brzinu kretanja svog vozila prilagodio stanju na putu, vidljivosti i preglednosti, te potrebi zaustavljanja pred preprekom, svjestan da vožnjom može ugroziti sigurnost drugih učesnika u saobraćaju, olako smatrajući kako do štetnih posljedica neće doći – dodaje se.

– Osnovano se sumnja da optuženi nije, ulaskom u krivinu, obratio pažnju na pješaka (1955.), koji se nalazio na ulici, odnosno ležao na ulici uslijed narušenog zdravlja zbog srčane bolesti, te pod istovremenim uticajem alkohola i lijeka. Donji dio vozila zahvatio je pješaka, koji je smrtno stradao na mjestu nesreće – stoji u saopštenju DORH-a.

– Odluka o donošenju ovog rješenja uslijedila je nakon prethodno provedenih hitnih dokaznih radnji: provjera na mjestu događaja, privremeno oduzimanje predmeta, uzimanje uzoraka krvi i urina, toksikološka vještačenja uzoraka krvi i urina te pregled i obdukcija tijela pokojnog pješaka – zaključuje se u saopštenju.

index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *