Hrvatska: Zatvoreni putevi zbog snijega

Region

U Lici, Gorskom kotaru i na Hrvatskom primorju zbog olujnog vjetra i snijega zatvoreni su brojni putevi, trajekti na pojedinim linijama ne voze, dok su u unutrašnjosti na snazi brojna ograničenja, saopštio je Hrvatski auto-klub.

Na pojedinim dionicama vozi se otežano zbog ugaženog snijega na kolovozu, a moguća je i poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti.

Zbog zimskih uslova obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i tegljače sa poluprikolicom na putevima u dijelu centralne Hrvatske, Lici i Gorskom kotaru, uključujući državni put na dionici Karlovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Knin, te kroz Gorski kotar na dionici Karlovac-Zdihovo-Kikovica.

Zbog olujnog vjetra i zimskih uslova nema slobodnog putnog pravca prema Dalmaciji i obrnuto prema unutrašnjosti za kamione sa prikolicom o tegljače sa poluprikolicom.

Iz HAK-a navode da zajedno sa preduzećem “Hrvatske ceste” rade na što bržem postizanja prohodnosti za teretni saobraćaj između Rijeke i Delnice.

U Lici su zbog snježne vijavice zatvoreni državni put Dobroselo-Mazin-Bruvno, županijski putevi Bogić Brdo-Lička Jesenica-do granice Karlovačke županije, zatim Alan-Krivi Put-Prokike, te lokalni putni pravci Senj-Podbila, u mjestu Francikovac, Stolac, Veljun Primorski, Selo Vratnik, Grabarje.

Više županijskih putnih pravaca zbog snijega je zatovren i na području Gorskog Kotara.

Za sav saobraćaj zatvorena je Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, kvarnerski auto-put prema Rijeci i državni put Gospić-Karlobag.

Auto-putem Rijeka-Zagreb između petlji Kikovica i Delnice i auto-putem Zagreb-Split između petlji Sveti Rok i Posedarje zbog olujnog vjetra smiju voziti samo putnička vozila.

Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *