Pljušte isključenja u DSS-u, na redu i Sanda Rašković-Ivić!

Region

Doskorašnjoj predsjednici Demokratske stranke Srbije i šefici poslaničke grupe te stranke u parlamentu, Sandi Rašković Ivić, prijeti isključenje iz partije.

Razlog je navodno nepoštovanje odluka stranačkog rukovodstva u vezi sa isključenjem Đorđa Vukadinovića iz poslaničkog kluba DSS.

Da bi ovakve posledice mogle da je zadese potvrdio je za “Blic” i

Mogućnost isključenja bivše predsjednice stranke potvrdio je v.d. predsjednika DSS Dragan Maršićanin, koji kaže da niko ne želi da isključi Rašković Ivić, ali da mora da poštuje stranačke odluke.

– Želimo je u stranci želimo je kao predsjednicu poslaničkog kluba. Ukoliko ne isključi Vukadinovića, moraće da se izjasni u stranci. Ako ste član, a odbijate da sprovodite odluke stranke, onda ste sami sebe isključili, tako je po Statutu, rekao je Maršićanin za “Blic”.

Sanda Rašković Ivić renije je kazala da lično odbija da sprovede odluku Predsjedništva DSS o isključenju Đorđa Vukadinovića iz poslaničkog kluba.

Predsjedništvo Demokratske stranke Srbije isključilo je juče Đorđa Vukadinovića iz poslaničkog kluba DSS i zatražilo od njega da odmah vrati poslanički mandat, jer nanosi političku štetu toj partiji.

– Đorđe Vukadinović vodi otvorenu kampanju protiv DSS, iznoseći ordinarne laži o njenoj saradnji i političkom približavanju vladajućim strankama, očigledno nezadovoljan dosljednim nepristajanjem DSS da se stavi u funkciju zapadnih interesa, bilo ko da ih sprovodi, navelo je Predsjedništvo u obrazloženju odluke o isključenju Vukadinovića.

Predsjedništvo DSS-a isključilo je iz članstva i Draganu Trifković, člana Predsjedništva DSS, iako protiv nje nije vođen nikakav disciplinski postupak, a po Statutu o isključenju odlučuje samo Glavni odbor.

Trifković je navela da je o isključenju saznala iz medija i da jedini razlog može da bude njena kritika saradnje DSS-a sa Vučićevim SNS-om.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *