DIPLOMATSKI SKANDAL: Crna Gora traži pretres ambasade Srbije zbog babe četnika!

Aktuelno Region

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore uručilo je ambasadoru Srbije Zoranu Bingulcu diplomatsku notu sa zahtjevom da Ambasada Srbije omogući pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade, saopšteno je iz crnogorskog MIP-a.

Branka Milić, koju su pojedini mediji prozvali “baba četnik”, jedna je od optuženih u slučaju pokušaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2015. godine. Ona je prije nekoliko dana napustila suđenje i sklonila se u Ambasadu Srbije u Podgorici.

Navodi se da je notu Bingulcu uručio državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova ambasador Zoran Janković, kao i da je to u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima.

– Pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade Srbije u Podgorici zatražen je u skladu sa nacionalnom potjernicom raspisanom za optuženom Brankom Milić, po naredbi Višeg suda u Podgorici, navedeno je u saopštenju.

Istinito

Tagged

1 thought on “DIPLOMATSKI SKANDAL: Crna Gora traži pretres ambasade Srbije zbog babe četnika!

  1. Ne mogu da vjerujem da u Crnoj Gorimog više nema čojstva.Kakva je to politika da narod nesmije ništa spomeniti što je srpsko.Još 80.desetih godina pričalo se da će Albanci Crnogorcima doći glave.Pa jeli moguće da Srbi i Crnogorci ne mogu u jednu crkvu.Jeli moguće da terete ovu bakicu bilo zašto.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *