Vučić: U rješavanju problema KiM najvažniji rezultat

Region

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da mu je u rješavanju problema, uključujući Kosovo i Metohiju, najvažniji rezultat, ali da u suočavanju sa izazovima ima drugačiji stil od ostalih – ne voli da prijeti, da se junači, već gleda samo ono što piše na semaforu.

 

“Hoću ljudima koji žive ovde, a poreklom su sa Kosova i Metohije, da poručim da ne brinu, da će rezultat biti u korist Srbije”, kazao je Vučić pred obilazak Osnovne škole “Siniša Janić” u Vlasotincu u obraćanju građanima, okupljenih u velikom broju.

 

Kako kaže, ne brine ga ekonomski napredak Srbije, već apetiti pojedinih iz Prištine, zbog čega će danas obići Medveđu i Sijarinsku banju.

 

Prema Vučićevim riječima, suočeni smo sa iracionalnim rukovodstvom u Prištini i da se ne zna šta se može sve očekivati od njih.

 

“Naš cilj je da čuvamo mir i stabilnost, jer samo u miru možemo da napredujemo, obnavljamo domove zdravlja….Zato brinem zbog svega što su Albanci spremni da urade”, objasnio je on.

 

Vučić je ukazao da je u školu u Vlasotincu uložen značajan novac, sa ciljem da škola koja je dala najznačajnija imena Vlasotinca i Jablaničkog okruga zasija novim sjajem poslije više od 140 godina od kada je osnovana.

 

“Hoćemo da deca ostaju u Jablaničkom okrugu, da imaju uslove kakve imaju mladi u svim razvijenim zemljama sveta. To možemo da uradimo zato što danas imamo više novca nego radnije. Ulagaćemo još više u sve javne objekte u Vlasotincu”, rekao je on.

 

Vučić je kazao da je Vlasotincu potrebna još investicija, pogona, da se zaposle ljudi, da ne moraju da idu u Niš, Leskovac, na zapad da zarađuju.

 

Podsjetio je da je 2013-2014.zemlja bila na ivici ambisa, i da se čekao samo dan da nema novca da se isplate penzije, jer su prethodne vlasti uništile fabrike, nije bilo zaposlenih koji bi uplaćivali doprinose.

 

“Rekao sam da ćemo ići s teškim merama, što se mnogima nije svidelo, ali i da ćemo ozdraviti Sbriju. Danas sa javnim finansijama nemamo problema. Ljudi su videli da rad, trpeljivost, strpljenje daju rezultate. Naš ekonomski rast značajno je veći od većine zemalja u regionu, mada će nam biti potrebno još mnogo godina da sustignemo razvijene zemlje. Mora da se ide bržim tempom nego do sada”, rekao je on.

 

Zamolio je sve ljude u lokalnim vlastima da pokažu veću brigu prema ljudima, da ih primaju, čuju i slušaju koji su njihovi problemi i pokušavaju da ih rešavaju.

 

“Ne mogu da stignem svuda i u Brisel, Moskvu, Vašington, i da svakog dana budem i u Vlasotincu i Leskovcu. Molim sve ljude na vlasti na lokalu da pokažu poštovanje prema građanima”, kaže Vučić i dodaje da su njegovi saradnici poneli sva pisma koja su mu tu uručena.

 

“Ne možemo da rešimo sva pitanja, hoćemo da odgovorimo svakome, da pokažemo ljubav i pažnjju, ali to mora da se radi u saradnji sa lokalnim čelnicima. Njihova je obaveza da slušaju muke naroda i rešavaju njihove probleme”, poručio je Vučić.

 

Otvaranjem autoputa kroz Grdeličku klisuru povećaće i šanse za turizam Jablaničkog okruga, rekao je Vučić i najavio ulaganja u turizam Vlasinskog jezera i drugih potencijala ovog kraja.

 

“Auotputevi će, takođe, podstaći i veće interesovanje ulagača za investiranje, pa će zbog sve veće konkurencije privatni sektor morati da povećava plate, a i država će povećavati penzije i plate u javnom sektoru”, zaključio je on.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *