Delije odale počast nastradalim članovima ruskog hora “Aleksandrov” (VIDEO)

Region

Poslije emitovanja kompozicije “Tamo daleko” u znak sjećanja na stradale članove ansambla hora “Aleksandrov” i gromoglasnog aplauza počela je košarkaška utakmica Crvena zvezda – CSKA.

Prije početka košarkaske utakmice između Crvene zvezde i moskovskog CSKA u beogradskoj areni preko razglasa je emitovana pjesma “Tamo daleko” koju je ovaj ansambl izvodio u jednom od ranijih gostovanja u Beogradu.

Navijači su razvili transparent na kome je pisalo: “Nek se pesma ovog hora od 20 000 članova do neba čuje u jedan glas, nek se čuje hvala i dalje pevajte za nas”, a svi prisutni u hali ustali su dok je emitovana pjesma.

Košarkašku utakmicu pratio je iz lože ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin.

Avionu ruskog Ministarstva odbrane sa 93 ljudi srušio se 25. decembra u Crnom moru blizu Sočija a u njemu je bilo i 65 članova zvaničnog vojnog hora ruskih oružanih snaga “Ansambl Aleksandrov”.

Oni su krenuli u rusku bazu Hmeimin gde je trebalo da učestvuju u proslavi Nove godine.

{youtube}J1M12jaK9Nc{/youtube}

Ruski mediji opširno su izvijestili o potezu navijača Crvene zvezde koji su uoči meča između košarkaša srpskog tima i moskovskog CSKA odali poštu članovima hora ruskih oružanih snaga «Aleksandrov», koji su nastradali u avionskoj nesreći.

Ruska Gazeta, Sport i specijalizovani portali konstatuju kako su navijači Crvene zvezde još jednom potvrdili da su Rusi i Srbi braća, a mnogobrojni čitaoci su se u komentarima zahvalili na podršci u teškim trenucima. Posebno se izdvojio komentar jednog navijača koji je napisao da je šteta što Srbija i Rusija nisu susjedi.

Rusija 24 je takođe emitovala prilog o ovom gestu, nazvavši ga dirljivom akcijom srpskih navijača:

{youtube}GpSwcSLR5-0{/youtube}

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *