U Zagrebu napadnuti navijači Partizana nakon utakmice sa Cedevitom

Region

Pristalice beogradskog košarkaškog kluba Partizan napadnuti su u Zagrebu u kafiću pored “Doma sportova” u kojem se igrao meč ABA lige sa Cedevitom iz Zagreba.

Zagrebački “Večernji list” javlja da je simpatizere Partizana iz Bosne i Hercegovine napala grupa od oko 10-ak huligana 45 minuta nakon utakmice u kafiću “Sport Billy”, a navodi se da su u sukobu “letele čaše, betonski blokovi”, kao i da je bilo “razbijenih glava”.

– Navijači Partizana mirno su sedeli i pili piće, stvarno nisu nikoga izazivali. Odjednom su počele lete boce, kamenje… Koliko sam uspeo da vidim, jedan od navijača Partizana dobio je bocu u glavu – rekao je portalu “24sata.hr” neko od očevidaca koji je želeo da ostane anoniman.

“Večernji list” dodatno prenosi:

“Premda su delikventi upali u kafić s dva betonska bloka i premda su jednog od simpatizera Partizana pogodili kriglom u glavu i kamenom u leđa, životno ugroženih srećom nije bilo. Doduše, kriglom pogođeni stariji gospodin imao je gadnu posekotinu na glavi, ali njega je odmah zbrinuo Cedevitin klupski lekar Tomislav Cerovečki, a kasnije je stigla i Hitna pomoć”.

Gosti kafića, među kojima je bio i jedan od redara na utakmici, uspeli su da zadrže jednog huligana do dolaska policije, koja ga je domah uhapsila. Zaposleni u Cedeviti su se pobrinuli da simpatizeri Partizana dođu do automobila i napuste Zagreb.

Na samoj utakmici nije bilo nikakvih incidenata.

Utakmicu je s tribina pratilo oko 40 simpatizera Partizana, među njima je bilo i žena. Tokom meča su zapevali nekoliko puta, ali su većim delom meča sedeli i mirno gledali utakmicu.

Pretpostavlja se da su napad organizovali navijači zagrebačkog Dinama, grupa Bed blu bojsi.

Jedan od huligana navodno je udario jednog navijača Partizana. Letele su stvari po podu, a ceo incident trajao je 15-ak sekundi. Napadači su istrčali iz kafića, a policija je uhapsila jednu osobu.

“Prema izveštajima s lica mesta, letele su čaše i betonski blokovi, a ima i razbijenih glava”, prenosi navedeni portal.

Telegraf.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *