Dačić: Kurti bi da Srbi pucaju na Srbe

Region

Sastavljači buduće Kurtijeve tužbe za genocid protiv Srbije trebalo bi obavezno da konsultuju i porodice žetelaca iz Starog Grackog, ubijenih iz autobusa ‘Niš-ekspresa’, streljane dece u Goraždevcu, postradalih kod Radonjićkog jezera i u Klečki, kao i svakog od onih 200.000 Srba koji je OVK proterala sa Kosova i Metohije”, izjavio je danas prvi potpredsjednik Vlade Srbije i šef diplomatije Ivica Dačić.

 

“To bi zaista bi jedinstven slučaj u pravnoj praksi da džželat sudi žžrtvi i ako je to jedna od prvih tačaka Kurtijevog programa, onda se gasi i najmanja nada za pojavljivanje dijaloga”, rekao je Dačić za “Novosti” povodom najave mandatara Kosova Aljbina Kurtija u parlamentu da će podnijeti tužžbu za genocid protiv Srbije i da će osnovati institut za ratne zločine.

 

Kako je naveo, “naročito je opasna najava uvođenja obaveznog vojnog roka, jer bi time Srbi praktično bili naterani da služže tzv. Vojsci Kosova koja je nastala rušenjem svih vžećih sporazuma i u kojoj bi oni sutra, ne daj božže, bili naterani da pucaju na svoju braću”.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *